Угорці обіцяють не розчарувати Україну

П'ятниця, 21 січня 2011, 13:06

У ході головування в Європейському союзі Угорщина зробить все, для того щоб не розчарувати Україну.

Про це заявив посол Угорщини в Україні Міхай Байєр в п'ятницю в Києві на прес-конференції, присвяченій пріоритетам головування Угорщини в ЄС.

"Я сподіваюся, що головування Угорщини в ЄС буде на належному рівні. Безумовно, по відношенню до України ми зробимо все можливе, щоб не розчарувати вас", - сказав посол.

За його словами, Україна не лише є географічним сусідом Угорщини, але і її стратегічним партнером.

Байєр зазначив, що угорська сторона відчуває, що українці вважають 2011 особливим, оскільки цього року головують в ЄС дві сусідні країни: Угорщина, а в другій половині 2011 року Польща.

У зв'язку з цим, за його словами, у Києва є певні очікування від цього головування.

Байєр також зазначив, що Угорщина хотіла б використати своє головування в Євросоюзі для сприяння розвитку економічного і торгового співробітництва з Україною, адже в останні роки товарообіг між країнами скоротився.

У зв'язку з цим Будапешт очікує, що наступного року показники товарообігу вийдуть на рівень 2007 року, коли він склав близько $4 мільярдів.

Відносно пріоритетів головування у Євросоюзі, за словами, Байєра, девізом Угорщини стане "сильна Європа".

Байєр також зазначив, що якщо говорити про розширення ЄС, то Угорщина за те, щоб двері залишалися відкритими для тих країн, які відповідають європейським критеріям і сповідують спільні цінності.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування