Підривник з Макіївки хотів отримати "жирну" посаду?

П'ятниця, 21 січня 2011, 15:54

Слідча група, що працює в Макіївці, повернулася до відпрацювання версії, у фокусі якої перебуває держпідприємство "Макіїввугілля".

За даними джерел Zn.ua в спецслужбах, версія полягає в наступному: певна особа дала хабар за своє призначення на посаду голови "Макіїввугілля", яку нині обіймає Станіслав Толчин.

Його позиції останнім часом похитнулися, зважаючи на результати перевірки КРУ.

"Однак у силу якихось причин – чи то керівництво вугільної галузі змінилося після адмінреформи, чи то Толчин у верхах знайшов сильного покровителя, але він зберіг свою посаду. Претендент же на цей пост свої гроші, сплачені за обіцяну посаду, не отримав. От і вирішив повернути свої гроші назад, зневірившись отримати їх іншим способом", - розповів співрозмовник.

У свою чергу Толчин сказав, що не знає про те, що хтось хотів зайняти його посаду.

"Купити посаду? Ну, знаєте, в нашій країні багато що може бути... Однак я сильно сумніваюся, що це якраз той випадок. Я не знаю нікого, хто мітив на мою посаду", - сказав він.

"Що стосується якихось моїх зустрічних домовленостей з Бойком, то я особисто з міністром жодного разу не зустрічався. Я контактую виключно з його заступником - Поповичем, який до цього моменту жодних претензій до роботи ввіреного мені підприємства не мав", - додав Толчин.

Коментуючи перевірки підприємства з боку КРУ, Толчин сказав:

"Це окрема історія. У зв'язку з якою дуже хочеться запитати пана Андрєєва: якщо я особисто всі ці роки йду пліч-о-пліч з Партією регіонів, то з якої партії він?".

"Нас перевіряли рівно рік, незважаючи на те, що в мене сьогодні ідеальний стан економіки на підприємстві... Працювало понад 60 осіб. Були порушені всі допустимі строки перевірки, норми і закони. Це дійсно був тиск", - додав він.

Що стосується вибухів, то, за словами Толчина, він особисто був присутній, коли знімали зі стіни записку з вимогами і погрозами.

"Там не йшлося про "Макіїввугілля". Більше того, міністр Юрій Бойко, будучи з візитом у Єнакієвому, заявив про відсутність будь-якого зв'язку цих подій з нашим підприємством. Що стосується позиції КРУ, то все це схоже на якісь дрібні склоки", - додав він.

Як відомо, за результатами перевірки діяльності ДП "Макіїввугілля" КРУ виявило порушень на 1,8 мільярди гривень.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...