"Свобода" скаржиться, що на Донеччині затримали активіста

Субота, 22 січня 2011, 11:53

У місті Селідово Донецької області затримано організатора акції, присвяченої Дню соборності України Володимира Кружка.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"Представники МВС грубо затримали Володимира Кружка, організатора акції, присвяченої Дню Соборності та першої річниці присвоєння звання Героя України Степану Бандері, коли той їхав у громадському транспорті з міста Селідово до Донецька", - йдеться у повідомленні.

"Застосовуючи фізичний примус, представники МВС заламали руки, витягли з громадського транспорту і доставили Кружка до Селидівського райвідділу міліції. Мету затримання не пояснюють", - зазначили у прес-службі.

У той же час в центрі громадських зв'язків МВС України в Донецькій області інформацію про затримання активіста об'єднання в Селідово спростовують.

"Ніхто нікого не заарештовував і не затримував", - заявив керівник центру Ігор Дьомін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, у ВО "Свобода" заявили, що 22 січня 2011, незважаючи на попередні домовленості, полтавські перевізники відмовилися везти до Києва свободівців, які повинні були взяти участь у святкуванні Дня Соборності.

"Перші перешкоди з транспортом почалися увечері 21 січня, коли один з перевізників несподівано відмовився надати нам свої послуги, аргументуючи відмову нібито незадовільним технічним станом свого транспорту", - заявив глава Полтавської міськорганізації "Свободи" Олександр Макаренко.

Він зазначив, що "після цього вже вранці 22 січня 2011 інші перевізники, не пояснюючи причин, почали порушувати домовленості".

Також Макаренко заявив, що "протягом тижня до керівників місцевих і районних організацій ВО "Свобода" на Полтавщині постійно навідувалися представники МВС з питаннями з приводу намічених поїздок свободівців до Києва 22 січня".

"У світлі цих подій ми розуміємо раптову відмову водіїв як результат тиску з боку так званих правоохоронних органів", - зазначив він.

За словами Макаренка, частина активістів їде до Києва власним транспортом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування