Янукович вирішив дати мільйони на лікарню дружини Ющенка

Субота, 22 січня 2011, 15:54

Президент Віктор Янукович прийняв рішення про участь держави в завершенні проекту Дитяча лікарня майбутнього.

Про це повідомляє "ЗН.Україна" з посиланням на джерело у профільному комітеті Верховної Ради.

За словами співрозмовника видання, вже закінчено фінансовий аудит проекту, який, як відомо, патронує фонд "Україна-3000", очолюваний дружиною екс-президента Віктора Ющенка Катериною.

"Порушень у використанні зібраних за п'ять років існування проекту благодійних коштів, а це близько 119 мільйонів гривень, не виявлено", - йдеться у публікації.

"У той же час від людей, які знають про підсумки аудиту, стало відомо, що частину благодійних коштів, призначених на будівництво лікарні, фонд витратив на придбання обладнання для лікарень в регіонах", - пише видання.

Як повідомляється, вже у 2011 році планується виділити на реалізацію проекту близько 200 мільйонів гривень, а в цілому на завершення будівництва знадобиться 500 мільйонів гривень.

"Мова йде також про можливе залучення додаткових фінансових коштів благодійників, в тому числі закордонних", - йдеться у публікації.

За словами джерела, "висока ймовірність того, що куратором проекту з боку держави стане глава комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва", пише видання.

Газета зазначає, що вже в лютому будівельний майданчик має намір відвідати прем'єр Микола Азаров.

Як відомо, держава є замовником цього проекту і ще у 2006 році взяла на себе зобов'язання щодо виділення земельної ділянки під будівлю лікарні, а також фінансування будівельних робіт. Але гроші так і не були виділені.

У той же час проектування, закупівля обладнання та навчання спеціалістів планувалося здійснити за рахунок благодійних коштів.

"У зв'язку з бюрократичною тяганиною при отриманні дозвільних документів будівництво затяглося, а терміни введення в експлуатацію (2009 рік) - зірвані", - пише видання.

"На кошти благодійників фонду вдалося закінчити будівництво нульового циклу (фундаменту). На сьогоднішній день через відсутність коштів будівельні роботи припинені", - йдеться у публікації.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News