На Софійській площі вимагали дострокових виборів

Субота, 22 січня 2011, 18:18

Учасники віче на Софійській площі вимагають від влади дострокових виборів президента відповідно до Конституції 1996 року.

Такі вимоги містяться в резолюції віче, яку зачитав професор Володимир Василенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Також вони вимагають денонсації харківських угод і відставки Дмитра Табачника з посади міністра освіти.

У резолюції віче йдеться, що наявні та можливі загрози можна подолати тільки об'єднанням зусиль усіх здорових суспільних і державницьких сил.

"Ми закликаємо політичні партії і громадські організації до скоординованих дій з метою формування широкого народного руху опору і початку масових системних акцій", - наголошується в документі.

Учасники акції виступили з таким закликом з тим, щоб "домогтися від влади негайного припинення політичних репресій проти опозиції, учасників податкового Майдану, поновлення прав громадян вільно обирати і бути обраними до Верховної Ради і обрання нового дієздатного парламенту".

Крім того, в резолюції міститься вимога про проведення позачергових виборів президента відповідно до Конституції 1996 року, скасування законів, які порушують права громадян, відмову від ухвалення пенсійного, житлового законодавства та інших актів, які призводять до зниження соціального рівня життя в країні.

Також учасники віче вимагають від влади відмовитися від планів, спрямованих на позбавлення землі українських селян і розграбування земельних ресурсів країни.

Крім того учасники віче вимагають "денонсації харківських угод які суперечать Конституції України і підривають її національну безпеку".

Вони також зажадали "припинення української антигуманітарної політики, відсторонення від посади українофоба Табачника і скасування урядових наказів і розпоряджень, спрямованих на русифікацію України і позбавлення українців їхньої історичної пам'яті".

Також у резолюції міститься вимога припинити практику надання преференцій одній релігійній конфесії - Українській православній церкві Московського патріархату.

"Ми закликаємо громадян бути готовими стати пліч-о-пліч на Майдані і знову показати світові, що Україна є і завжди буде", - сказано в резолюції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News