В опозиції хочуть, щоб Могильов вибачився за "кровопролиття"

Понеділок, 24 січня 2011, 09:36

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов має вибачитися перед суспільством за "провокативні" заяви напередодні Дня Соборності.

На думку Томенка, "непрофесійні та провокаційні дії" МВС напередодні святкування Дня Соборності і, зокрема, виступ Могильова у парламенті із заявою щодо очікування кровопролиття 22 січня, "створили серйозну проблему в питанні підготовки заходів на належному рівні".

"Натомість, традиційно, відповідальність наших громадян, організованість керівників громадських організацій та політичних партій, які брали участь у заходах, забезпечили злагодженість, організованість, порядок та святкову атмосферу на всіх майданах", - підкреслив він, повідомляє прес-служба Томенка.

За словами Томенка, єдиною проблемою заходів була спроба міліції перешкодити громадянам з різних регіонів добиратися до Києва для участі у святкуванні Дня Соборності.

Він переконаний, що за таких обставин було би "правильно і справедливо" Могильову, "який своєю заявою не лише намагався дискредитувати діяльність демократичних партій, а фактично і дискредитував Україну", офіційно вибачитися перед суспільством.

Віце-спікер порадив МВС сконцентруватися не на виступах і заявах проти опозиції, а на активній роботі з недопущення в Україні терактів, "які, на жаль, останнім часом стаються все частіше".

Як відомо, Могильов, виступаючи у парламенті, заявив, що за даними міліції, під час масових заходів на День Соборності очікується кровопролиття.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...