Регіоналка хоче карати за наклеп в Інтернеті

Понеділок, 24 січня 2011, 16:06

Депутат із фракції Партії регіонів Ірина Бережна вважає, що Інтернет-сайти повинні нести відповідальність за наклепницьку інформацію.

Про це народний депутат заявила в рамках інтернет-конференції на тему "Громадські свободи в Україні", повідомляє Лігабізнесінформ.

Вона відзначила, що Україна знаходиться на шостому місці серед держав світу за обсягом інформації, переданої через Інтернет у межах країни.

"Це колосальний інформаційний потік із серйозним потенціалом. Але я упевнена, що будь-який громадянин України, що так чи інакше знайомий з Укрнетом, підтримає думку про те, що йому потрібен державний контроль, що не слід плутати з цензурою", - підкреслила Бережна.

"Те, що он-лайн видання не мають статусу ЗМІ, їхній правовий статус не має адекватного законодавчого регулювання, відсутня відповідальність Інтернет сайтів за публікацію наклепницької інформації - усе це є серйозною соціальною проблемою", - заявила вона.

"Красиві гасла опозиції про нібито існуючу у країні цензуру, не мають під собою жодного ґрунту і переслідують конкретні цілі - підірвати стабільність у країні і вселити громадянам недовіра до ЗМІ й Інтернет-джерел", - відзначила регіоналка.

За її словами, Україна повинна навчитися використовувати найширші можливості Інтернету саме для розвитку державних ідей, для ефективного моніторингу громадської думки, розвитку Інтернет-журналістики, а не для "війни компромату і політичних бійок".

"Але реалізувати це ми зможемо, лише створивши адекватну законодавчу базу для функціонування он-лайн ЗМІ, інтернет сайтів, медіа 2.0", - резюмувала Бережна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News