5 канал, крім боротьби за ліцензії, отримав ще й перевірки

Вівторок, 25 січня 2011, 08:30

У вівторок 25 січня о 15:00 Вищий адмінсуд проведе чергове засідання у справі анулювання ліцензій на мовлення "5 каналу".

Про це повідомляє прес-служба 5 каналу. Засідання відбудеться за касаційними скаргами ПІІ ТОВ ТРК "НБМ", ТОВ ТРК "Експрес-Інформ", ТОВ "ТелеРадіоСвіт" та ЗАТ "ММЦ-СТБ".

Прес-служба наголошує, що під час судових розглядів справи Нацрада 11 та 12 січня 2011 року піддала "5 канал" позаплановій перевірці на дотримання телерадіоорганізацією ТОВ ТРК "Експрес-Інформ" законодавства України та умов ліцензії.

Водночас в повідомленні зазначається, що такі повноваження Нацради були виключені з її меж законом України від 3 березня 2005 року № 2461-IV.

"Разом із тим, як зазначено у Меморандумі між телекомпаніями та Нацрадою про співпрацю… "неодмінною умовою цілеспрямованого і послідовного формування національного телевізійного простору є повна, всебічна і пріоритетна підтримка Національною радою вітчизняних мовників", - додається в повідомленні.

"Враховуючи наведене вище, виходячи із основних засад співпраці між телекомпаніями та Нацрадою Телерадіокомпанія "Експрес-Інформ" не стала заперечувати проти проведення перевірки" і надала перевіряльникам максимальне сприяння і підтримку", - сказано в документі.

Як відомо, 10 лютого 2010 року телеканал "Кіно ТВ", що входить до холдингу Інтер звернулося до адміністративного суду з позовною заявою до Нацради про скасування результатів конкурсу, яким ліцензії на частоти віддавались 5 каналу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...