Табачник: Українську бібліотеку в Москві не закриють

Середа, 26 січня 2011, 16:18

Питання закриття Української бібліотеки в Москві не стоїть, заявляє міністр освіти Дмитро Табачник.

Про це він сказав на брифінгу після засідання української частини підкомітету з питань гуманітарного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Табачник зазначив, що інформація, пов'язана з діяльністю московської бібліотеки української книги, була заслухана на засіданні підкомісії.

"Я хочу підкреслити, що ця бібліотека - російська установа і повністю фінансується з бюджету Москви. Тож трохи незрозуміла ситуація, навіщо, якщо будь-які контролюючі органи Російської Федерації мають претензії до якоїсь установи, виносити це на такий високий рівень", - підкреслив він.

За словами міністра, в Україні теж є керівники бібліотек, навчальних закладів, які не справляються зі своїми обов'язками, але це не виноситься на рівень двосторонніх відносин.

"Водночас зараз найголовніше й оптимістичне, що... віце-прем'єр уряду Москви Людмила Шевцова запевнила, що бібліотека працює в нормальному режимі, що вона буде працювати, і що взагалі жодним чином ніхто не розглядає питання про її закриття", - повідомив Табачник.

Міністр також зазначив, що 25 січня відбулося спільне відвідування цієї бібліотеки послом України в Росії Володимиром Єльченком, заступником міністра закордонних справ РФ Григорієм Карасіним і віце-прем'єром уряду Москви з питань соціальної та гуманітарної політики Шевцової.

"У ході цього візиту бібліотеці був переданий подарунок - підбірка книжок від президента України Віктора Януковича, серед яких - видання Костомарова, ліричні збірки Франка, Коцюбинського, а також книга президента України "Здолати шлях", - зазначив Табачник.

Як відомо, раніше повідомлялося, що в Бібліотеці української літератури в Москві відбувся третій обшук.

Проте мер Москви Сергій Собянін на зустрічі з послом України в Росії заявив, що налаштований продовжувати підтримувати діяльність Бібліотеки української літератури.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування