Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Співголова українських об’єднань в Росії запевняє, що політики не було

Середа, 26 січня 2011, 17:20

Співголова Об’єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії українців Росії Валерій Семененко відкидає звинувачення у політичній діяльності.

"Яка ж це політична діяльність? Ми робили свої заяви, передусім, щодо культурно-національних аспектів", - цитує Семененко УНІАН.

Він пов’язує тиск на українські організації Росії з тим, що з 2005 року почалась інформаційна війна з Україною, а українські організації стали її заручниками.

Як відомо, 13 січня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров повідомив, що Федеральна національно-культурна автономія українців Росії була закрита за ведення політичної діяльності.

Семененко зазначив, що ОУР свого часу активно виступала проти втручання Росії у внутрішні справи України під час президентської кампанії.

"Ми весь час про це говорили і навіть громадський комітет "За демократичні вибори" при ОУР було створено. Ми також влаштовували публічні акції і пікети проти втручання у внутрішні справи. Після цього на нас звернули увагу компетентні органи - про це я можу сказати чітко і твердо, я це знаю точно", - сказав він.

За його словами, пізніше ОУР кілька раз виступала з заявами, але вони не були політичними.

Зокрема, Семененко повідомив, що коли президент Росії Дмитро Медведєв зробив різку заяву щодо України і не відправив до Києва посла, ОУР заступився за імідж України й виступив з відповідною заявою.

Як відомо, 27 січня 2011 року Верховний суд РФ розгляне касаційну скаргу щодо ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

Рішення ліквідувати Федеральну національно-культурну автономію українців Росії Верховний суд РФ ухвалив 24 листопада 2010 року.

Цим рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке добивалося розпуску цієї організації у зв`язку з "виявленням порушень в господарській діяльності".

Також Міністерство юстиції Росії направило позовну заяву до Верховного Суду РФ про ліквідацію Об`єднання українців Росії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...