Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вдова Кравченка: "Мій чоловік – теж жертва. Пукач бреше"

Четвер, 27 січня 2011, 08:30

Вдова екс-голови МВС Юрія Кравченка стверджує, що її чоловік не замовляв убивство журналіста Георгія Гонгадзе, а Олексій Пукач бреше.

"Я впевнена й можу довести, що багато що зі сказаного Пукачем - відверта неправда", - заявила Тетяна Кравченко в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Наприклад, він стверджує, що отримав "злочинний наказ" убити Гонгадзе від Кравченка в його службовому кабінеті 13 і 14 вересня 2000 року. Я провела власне розслідування, буквально з точністю до хвилини відновивши, чим займався мій чоловік саме в ці дні. Це абсолютно об'єктивні дані, які можуть підтвердити в суді десятки свідків - від колишніх співробітників МВС до екс-президента України", - зазначила вона.

За словами Тетяни Кравченко, "ні 13-го, ні 14-го вересня Юрій Кравченко взагалі не з'являвся у своєму службовому кабінеті".

"13-го він з ранку був на засіданні Кабміну. Воно тривало досить довго, у цей день уряд розглядав понад 60 питань, це легко перевірити, піднявши стенограму чи просто зазирнувши у підшивку газети "Урядовий кур'єр", - зазначила вона

"О 18 годині міністр МВС разом із головою СБУ Радченком уже бували в Бориспільському аеропорту, де зустрічали президента Леоніда Кучму, який повертався з Дніпропетровська. З аеродрому Юрій Кравченко і президент поїхали в Залісся, де залишилися ночувати; Леонід Данилович, вочевидь, може це підтвердити", - сказала вдова Кравченка.

"Ранок наступного дня, 14 вересня, вони зустріли у Заліссі, а потім відправилися до Борисполя - Леонід Кучма о 14.45 вилітав на саміт Україна-ЄС до Парижа. Це, зрозуміло, також легко перевірити, президента проводжали численні офіційні особи", - зазначила вона.

За словами Тетяни Кравченко, з аеродрому Юрій Кравченко "направився до Києва, але не у свій службовий кабінет, а в поліклініку МВС: після всіх цих зустрічей-проводів він не досить добре почувався".

"У поліклініці Юрію Федоровичу поставили крапельницю. До складу медпрепарату входило снодійне, міністр заснув, а коли прокинувся, одразу поїхав додому", - сказала вона.

Це, за словами вдови екс-міністра, може підтвердити начальник відповідного управління МВС Олег Петраш, медпрацівники поліклініки (кабінет 501).

"13 і 14 вересня Юрій Кравченко не переступав поріг свого робочого кабінету, "зізнання" Пукача не відповідають дійсності", - заявила вона.

"А якщо так, то, погодьтеся, я вправі взяти під сумнів об'єктивність і багатьох інших свідчень Пукача. Тим більше, що доволі скрупульозно підійшла до свого розслідування і збираюся довести його до логічного завершення", - додала Тетяна Кравченко.

"Юрій Кравченко не мав жодного стосунку до вбивства Георгія Гонгадзе. Час, нарешті, відкинути нав’язуваних ззовні стереотипів і поглянути правді в очі. Юрій Кравченко - така ж жертва масштабної операції спецслужб, як і Гонгадзе", - упевнена вона.

Крім іншого, за словами вдови екс-міністра, "потрібно бути божевільним, щоб при його (Юрія Кравченка) рівні інформованості й компетентності давати в кабінеті вказівки когось убити, тим більше, у присутності третіх осіб" - та й кабінет прослуховувався.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування