Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат пояснив, чому кричав Луценко

Четвер, 27 січня 2011, 09:37

Слідчому вдалося зачитати екс-главі МВС Юрію Луценку постанову про порушення третьої кримінальної справи проти нього тільки з другої спроби.

Як пише газета "Комерсант-Україна", постанова була зачитана в присутності одного з адвокатів Луценка Володимира Орлова.

Інший захисник екс-міністра Ігор Фомін розповів, що першу спробу сповістити Луценка про нову справу слідчий зробив днем раніше, 25 січня, пише газета.

"Дізнавшись про намір представника ГПУ, Луценко заявив, що хоче переговорити зі своїм адвокатом тет-а-тет, але слідчий відмовився задовольнити прохання", - йдеться у публікації.

"Тоді його адвокат встав і вийшов з кабінету. Луценко вийти не міг, бо був прикутий наручниками до працівників міліції", - розповів Фомін.
 
"Після цього між Луценком і слідчим виник скандал, мимовільним свідком якого стала лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко - 25 січня вона також перебувала на допиті в будівлі Головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ", - пише видання.

Як відомо, після допиту Тимошенко заявила: "Його (Луценка) допитували в кімнаті навпроти тієї, в якій допитували мене, і я чула, як Юра кричав. Я чула, як він вимагав дотримання своїх прав, щоб йому дали дозвіл на конфіденційну зустріч з адвокатом".

Як відомо, нова справа проти Луценка стосується порушення постанови Кабміну, яким було введено обмеження на витрачання бюджетних коштів у зв'язку з кризою.

"Порушення полягає в тому, що в умовах кризи 18 грудня 2009 у МВС з розмахом відсвяткували в столичному палаці "Україна" День міліції", - пише газета.

У свою чергу, депутат від НУНС Геннадій Москаль заявив: "Наскільки я знаю, основа звинувачення - оплата оренди палацу "Україна". Я так зрозумів, що за неї заплатили з бюджетних коштів".

"Можливо, мова йде і про оплату проживання та харчування іноземних делегацій", - додав він.

За словами Москаля, він здогадувався про порушення справи щодо святкування Дня міліції.

"Те, що буде така кримінальна справа, стало зрозуміло після святкування Дня міліції у 2010 році. Воно було більше схоже на похорон: у сільському клубі на 300 осіб, у якійсь пітьмі - ні концерту, ні фуршету", - сказав депутат.

"Ще з радянських часів люди чекали цього свята. Воно було скасовано лише двічі: один раз, коли помер Брежнєв, а другий - при Могильові", - зазначив Москаль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування