Тарифи на телефон поки не піднімають

Четвер, 27 січня 2011, 12:02

Нацкомісія з питань регулювання зв'язку спростовує інформацію про плановане підвищення тарифів на місцевий телефонний зв'язок.

Про це йшла мова на брифінгу комісії, який відбувся в Києві, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Як наголошується, НКРЗ тільки розглядає звернення операторів, і поки що рішення про зміну тарифів не приймалося.

Регулятор вирішив доручити економічному правлінню департаменту телекомунікацій за результатами 2010 року вивчити стан ринку послуг місцевого телефонного зв'язку та надати пропозиції щодо підвищення його ефективності.

Також було вирішено запропонувати операторам телекомунікацій надати пропозиції щодо зменшення собівартості послуг, в тому числі за рахунок впровадження нових технологій сервісного обслуговування та радіодоступу до телекомунікаційної мережі загального користування (CDMA).

Як пояснив глава комісії Володимир Олійник, у розрахунках, наданих операторами, в собівартості послуги місцевого телефонного зв'язку є неточності, так що після детального аналізу цих даних собівартість може бути знижена.

Як зазначив Олійник, даний аналіз інформації від операторів та підвищення ефективності ринку послуг місцевого телефонного зв'язку, можливо, не призведуть до підвищення цін на універсальні послуги.

Раніше повідомлялося, що тарифи на місцевий телефонний в цьому році зв'язок зростуть на 15%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування