Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ-Батьківщина: Влада "репресує" підприємців та активістів

Четвер, 27 січня 2011, 14:16

"БЮТ-Батьківщина" вимагає від МВС та СБУ негайно припинити гоніння організацій, які були організаторами акцій протесту підприємців проти Податкового кодексу.

Зокрема, йдеться про Громадянський рух "Спільна справа", йдеться у заяві політичної сили.

Напередодні на адресу "БЮТ-Батьківщини" надійшло повідомлення від цього руху про те, що силами Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ здійснюється "системний терор проти активістів організації".

"Такі дії розпочалися одночасно в усіх регіонах України 17 січня 2011 року і не припиняються по сьогоднішній день", - сказано в заяві.

14-16 січня "Спільна справа" провела на одній з баз відпочинку у Київській області семінар для своїх регіональних координаторів.

"Під час поселення до готелю бази учасники семінару за встановленим порядком заповнили анкети, де вказали також місце постійної реєстрації. За більшістю вказаних адрес, починаючи з 17 січня, почали приходити чоловіки міцної статури, які представлялися працівниками СБУ, міліції, міськвиконкому, електриками, сантехніками, працівниками служб безпеки банків, ріелтерами, рекламними агентами тощо", - повідомляється в заяві.

"Усі в той чи інший спосіб з’ясовували, чи проживає певна людина за цією адресою, мотивуючи свій інтерес обставинами власної "легенди". В окремих випадках приналежність непроханих відвідувачів до правоохоронних органів не приховувалася, що свідчить про свідомий намір вчинити морально-психологічний тиск на представників "Спільної справи" та їхніх родичів з метою знизити громадсько-політичну активність цих людей або відверто залякати їх", - стверджує "БЮТ-Батьківщина".

За даними партії, загалом було зафіксовано "близько 30 випадків незаконного збору інформації про активістів "Спільної справи", стеження за ними, морально-психологічного тиску на них та їхніх родичів".

"БЮТ-Батьківщина" висловлює солідарність із активістами "податкового Майдану" та обурюється через "продовження практики застосування репресій до людей, які захищають свої конституційні права на підприємницьку діяльність".

Партія нагадує, що президент Віктор Янукович і його команда заявляли, що підприємці мають право на протести, та запевняли, що їх не будуть переслідувати за відстоювання своїх прав.

"Тепер же можна з упевненістю сказати, що слова Януковича не варті не лише виїденого яйця – їх цінність взагалі неможливо виміряти, особливо враховуючи те, що Нацбанк вирішив вилучати з обігу монети номіналом 1 і 2 копійки", - сказано в заяві.

"Як бачимо, сьогодні переслідують не лише політиків, але й журналістів, письменників, громадських діячів та активістів. Руками Януковича в Україні надшвидкими темпами будується нова поліцейська держава, в якій громадянам, що не згодні з курсом нинішньої влади - відводиться роль дисидентів, в’язнів сумління та політ репресованих", - заявляє "БЮТ-Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування