Янукович: Європа може жити спокійно і не оглядатися ні на Росію, ні на Україну

П'ятниця, 28 січня 2011, 10:48

Президент Віктор Янукович запевняє, що Україна буде надійним транзитером російського газу до Європи.

"Ми сьогодні встановили систему газопостачання в Європу, яка є надійною, і вона буде працювати, і Європа може спокійно жити і не оглядатись сьогодні ні на Україну, ні на Росію. Ми будемо виконувати свої обов’язки транзитної країни", - сказав Янукович в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

Говорячи про стосунки з Росією та ЄС, президент зазначив, що "той баланс у стосунках в цьому трикутнику – Росія – Європейський Союз – Сполучені Штати Америки – є цілком природнім елементом зовнішньої політики" України.

Реклама:

"Ми в цьому зацікавлені. Україна – це держава, яка відіграє стабілізуючу роль у стосунках на Європейському континенті. Ми це собі усвідомлюємо і ми добре розуміємо свою відповідальність", - сказав він.

Янукович також вкотре заявив, що Україна планує до кінця 2011 року виконати план дій, який надасть їй право на безвізовий режим з країнами ЄС.

"Якщо ми кажемо, що ми повинні виконати план дій, який надасть нам право на безвізовий режим, ми його виконаємо в 2011 році. Це досить напружене завдання, і ми його будемо виконувати", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

"Я хочу сказати, що дорожню карту – ту, яку ми отримали, - ми виконаємо в 2011 році. Далі слово буде за Європейською комісією", - додав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування