В Єгипті вимкнули інтернет і мобільний з'вязок

П'ятниця, 28 січня 2011, 11:07

В п'ятницю протесті в Єгипті продовжаться, очікується, що на вулиці вийде до мільйону людей.

Не зважаючи на те, що влада блокує інтернет, на сторінках Twitter та Facebook, присвячених акціям, запланованим на п'ятницю, вже 80 тисяч фолловерів на відміну від 20 тисяч в попередні дні, передає CNN.

Крім того блокується мобільний зв'язок.

Серед протестантів поширюється спеціальний підручник, як поводитися під час акцій.

В свою чергу Wikileaks поширив в п'ятницю матерілаи за 2009-2010 роки, присвячені Єгипту.

Також напередодні в Єгипет повернувся опозиціонер, колишній голова МАГАТЕ Мохаммед ель-Барадей, який до цього проживав у Відні.

"Зараз дуже критичні часи в житті Єгипту. Я приїхав, щоб бути з єгиптянами", - сказав він на виході з каїрського аеропорту. Нобелівський лауреат також сказав, що він може "очолити тимчасовий уряд", якщо до нього звернуться з відповідним проханням.

 

Associated Press повідомило, що міністерство внутрішніх справ попередила про "рішучі заходи" в той час, як елітний спеціальний антитерористичний загін було розміщено на стратегічних точках навколо Каїру. Також на центральній площі Тахрір (площа Свободи) знаходяться спеціальні війська, якы не пускають туди протестантів.

Між тим, Al Jazeera вже повідомляє про загибель сімох людей у протестах. Напередодні перед п'ятничними акціями були арештовані 20 активістів.

Водночас в Тунісі на вимогу демонстрантів, голова тимчасового уряду Мохаммед Ганнучі має намір змінити 5 ключових міністрів, які зберегли свої пости з минулого уряду, передає PressTv.

Водночас сам Ганнучі, який перед акціями очолював уряд, залишати свою посаду не збирається.

Також ЗМІ повідомляють про те що шурин президента Тунісу статки якого вимірюються мільярдами, утік у Канаду зі своєю родиною на приватному літаку минулого тижня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування