Тимошенко хоче звіту Януковича в ПАРЄ

П'ятниця, 28 січня 2011, 18:23

Європа повинна ухвалювати рішення про укладення угод про асоціацію і зону вільної торгівлі після моніторингу дотримання прав і свобод громадян в Україні.

Таку думку озвучила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повідомляє її офіційний сайт.

"Сьогодні Україна готується до підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом та зону вільної торгівлі. Я думаю, що в межах підписання цих документів треба зробити досить глибинний моніторинг того, що сьогодні насправді відбувається в Україні", - заявила вона.

Колишній прем’єр констатувала, що в Україні обмежуються права і свободи громадян, економічні свободи, погіршується інвестиційний клімат.

"Саме тому я хотіла би, щоб такі моніторинги були проведені, тому що Україна живе не в безповітряному просторі, а в демократичній світовій спільноті, і Україна зобов’язана не порушувати головні принципи і правила такого спільного життя в спільному домі", - переконана політик.

Тимошенко також наполягає на звіті президента Віктора Януковича про виконання рекомендацій, які викладено в резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту.

"Насправді після прийняття цих резолюцій ситуація в України стрімко погіршується, і звіт Януковича по тим резолюціям, які приймали ПАРЄ і Європейський парламент, вже назрів. Я думаю, такий звіт міг би бути проведений або в Парламентській Асамблеї Ради Європи, куди його можуть запросити, або навіть в парламенті України, якщо у нього вистачить сміливості прийти і по пунктах резолюції відзвітувати перед українським суспільством, що він погіршив з часу ухвалення цих резолюцій", - зазначила політик.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News