Табачник став на бік комуністів

Субота, 29 січня 2011, 19:37

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник став на сторону комуністів Запоріжжя, що установили пам'ятник Сталіну.

"Місцева громада має право будувати за свої гроші пам'ятник кому вона захоче. Влада не має права забороняти людям поклонятися будь-яким ідеологічним канонам, хоча повинна припиняти спроби нав'язувати ці канони іншим", - сказав Табачник, виступаючи в суботу на "круглому столі" у Сімферополі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Круглий стіл" на тему "Культурно-мовне різноманіття України - фактор стабільності і випереджального розвитку" провела створена з ініціативи Табачника громадська організація Собор громадської згоди, що поєднує прихильників збереження полімовності, мультикультурності і багатоконфесійності України.

Пам'ятник Сталіну був установлений на території Запорізького обкому Компартії у травні 2010 року.

28 грудня невідомі відрізали погруддю Сталіна голову, у новорічну ніч пам'ятник був зруйнований вибухом. Правоохоронні органи затримали в справі про ушкодження пам'ятника 9 активістів української націоналістичної організації Тризуб.

"Наші опоненти можуть скільки завгодно відчувати несправедливість установки пам'ятника Сталіну, але поки вони продовжують за кошти державного бюджету будувати пам'ятники, що ображають почуття двох третин населення країни, вони не мають права учити інших, кому варто поклонятися", - вважає Табачник.

У західній Україні активно проводяться заходи щодо увічнення пам'яті командирів і бійців Української повстанської армії (УПА)

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News