У США з України полетіла делегація, аби поскаржитися на владу

Понеділок, 31 січня 2011, 11:55

Українська делегація на чолі з Олегом Рибачуком відбула в США, щоб проінформувати громадськість "про те, що відбувається в Україні".

За інформацією газети "Комерсант-Україна", делегація на чолі з керівником громадської організації "Центр UA" Олегом Рибачуком вилетіла в США 30 січня.

До складу делегації увійшли народні депутати Андрій Шевченко ("БЮТ-Батьківщина"), Олесь Доній і Володимир Ар’єв (обидва - НУНС), а також журналісти й правозахисники.

Мета поїздки - "проінформувати громадськість Європи й конгрес США про те, що відбувається в Україні".

Між тим, в Україні соратники екс-голови МВС Юрія Луценка вже збирають підписи за припинення політичних репресій у країні - зокрема, щодо екс-міністра.

"У зверненні, з яким активісти ходять по квартирах і будинках, говориться, що ми розцінюємо ситуацію, яка розгортається в Україні, як політичні репресії", - сказав виданню брат Юрія Луценко Сергій, який виконує зараз обов'язки голови партії "Народна самооборона".

"Всі порушені кримінальні справи у відношенні посадових осіб Кабміну Юлії Тимошенко - це зведення рахунків із політичними опонентами. Тому той, хто вважає, що це підпадає під міжнародне законодавство про політичні переслідування, нехай ставить свій підпис", - заявив він.

Як відомо, Юрій Луценко був затриманий і поміщений у Лук’янівське СІЗО наприкінці грудня 2010 року. Щодо нього порушені три кримінальні справи: за фактом прийому на роботу й присвоєння звань персональному водію; санкціонування незаконного стеження в рамках розслідування справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка; незаконного святкування Дня міліції 18 грудня 2009 року.

28 січня цього року у Генпрокуратурі повідомили про завершення досудового слідства у справі Юрія Луценка й "ще трьох співробітників МВС". Матеріали кримінальної справи надані обвинувачуваним для ознайомлення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування