Азаров не дасть Путіну спокою, поки не доможеться свого

Четвер, 6 січня 2011, 16:12

Уряд продовжить у 2011 році переговори щодо перегляду ціни російського газу і створення тристороннього підприємства з експлуатації української газотранспортної системи.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми не зупинимо на жодну хвилину наших зусиль переконати наших російських партнерів у необхідності перегляду цієї нерівноправної угоди. (...) Тому те, що не удалося зробити в 2010 році, ми маємо намір обов'язково зробити в 2011 році, на це будуть спрямовані зусилля великої групи переговорників", - сказав він .

Прем'єр відзначив, що світові тенденції подорожчання нафти, що спостерігаються останнім часом, відповідно до умов чинних угод ведуть до росту вартості газу для України.

"Безумовно, ми повинні знайти ті аргументи, які російську сторону повинні переконати в тім, що від цієї формули треба відмовитися", - сказав він.

Азаров вказав на можливість створення 3-стороннього спільного підприємства, що забезпечує транспортування гарантованих обсягів газу.

"У цьому плані створення СП, якщо це буде однією з умов перегляду формульного підходу, - безумовно, цей фактор, цей аргумент буде використаний", - додав він, підкресливши, що завдання України "проводити переговорний процес не тільки з Росією, але і з Європейським Союзом, без якого ми не зможемо одержати гарантії прокачування того обсягу газу, на який ми можемо орієнтуватися у процесі створення, у тому числі, спільного підприємства".

Азаров також додав, що одним із пріоритетів уряду в наступному році стане збільшення власного видобутку газу в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування