Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грач веде переговори про нову партію - з Вітренко й не лише

П'ятниця, 11 лютого 2011, 08:41

Голова оргкомітету зі створення Нової комуністичної партії народний депутат Леонід Грач шукає підтримки лідерів лівих партій.

До переговорів, зокрема, запрошена лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталя Вітренко, пише "Комерсант-Україна".

Про те, що вигнаний з Компартії Грач веде активні переговори про створення Нової компартії з представниками Соцпартії, Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) і партії "Союз лівих сил" (СЛС), газеті розповів член оргкомітету зі створення партії Юрій Аксютін.

Він також повідомив, що в рамках підготовки до установчого з'їзду Грач зустрічався з Вітренко. "Це була партнерська зустріч з узгодження певних спільних дій, але ми не збираємося розчинятися один в одному", - зазначив Аксютін.

За його словами, протягом двох тижнів прихильники Грача визначаться з остаточною назвою нової політичної сили.

"Зараз розглядаються наступні пропозиції: Всесоюзна комуністична партія України, Ленінська компартія, Марксистсько-ленінська компартія", - сказав Аксютін.

Раніше Грач заявляв, що партія буде називатися Новою комуністичною партією України.

Вітренко ж заявила, що не підтримує ідею створення ще однієї лівої партії й поки з Грачем не зустрічалася. "Ми розмовляли телефоном. Він запитав, чи можемо ми зустрітися. Я відповіла: "Так, я готова зустрічатися", - розповіла лідер ПСПУ.

"Щодо його наміру створити нову партію, бажаю йому удачі, хоча, як видно, потрібно створювати не нову партію, а партію об'єднаних лівих, об'єднавши сили, які вже існують на лівому фронті. Буде бажання в Леоніда Грача поговорити із мною на цю тему - отже, буде розмова", - заявила Вітренко.

Голова кримської організації "Союзу лівих сил" Микола Колюка заявив, що Грач до нього не звертався., і поки блок "Лівих і лівоцентристських партій" (КПУ, СДПУ(о), партія "Справедливість", СЛС) не буде розпущений, "входити в нову структуру несерйозно".

А перший секретар сімферопольського міськкому КПУ Олег Соломахін каже, що Грач "розсилає по всіх комітетах на трьох аркушах порядок денний збори з вимогою виразити недовіру Симоненку, відмовитися від перереєстрації комуністів, оголосити про вихід із лав КПУ".

"Далі додається заява, у якій говориться: "Прошу прийняти мене у члени Народно-опозиційного союзу Криму" (це об'єднання з 1996 року очолює Грач)", - говорить Соломахін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування