Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про зникнення журналіста скоро призупинять?

П'ятниця, 11 лютого 2011, 09:33

Колеги журналіста Василя Климентьєва просять президента Віктора Януковича вплинути на прискорення розслідування справи про його зникнення.

Про це йдеться у зверненні журналістів до Януковича, розповів Радіо свобода заступник редактора газети "Новий стиль" Петро Матвієнко

"Єдине, з чим нам дозволяють законодавчі норми, – це звернути увагу на інтенсифікацію цього розслідування. Оскільки минуло півроку, а розслідування на тому ж самому місці, на якому воно було у вересні, коли приїхала слідча група з Києва", - сказав він.

Колега Климентьєва висловив припущення, що найближчим часом цю справу можуть призупинити.

"Справа поки що не призупинена. У Кримінально-процесуальному кодексі є така норма: призупинити через те, що особу, яка скоїла злочин, не знайшли. Найімовірніше, що справа буде призупинена саме за цією статтею. Поки що цю статтю не застосували і його розшукують", - сказав він.

"Перспективи залишаються такими, про які я говорив ще у серпні. За це я і постраждав. У мене провели обшук, вилучили мої речі. Це було зроблено для того, щоб я менше говорив. Ну і став менше говорити, і речі повернули", - додав Матвієнко.

Як відомо, 11 лютого минає півроку, як зник Климентьєв.

11 серпня минулого року на запрошення свого інформатора він виїхав фотографувати дачу одного харківського високопосадовця і додому не повернувся.

Міліція порушила кримінальну справу за статтею "навмисне вбивство". І хоча вона містить вже понад 32 томи, результатів розслідування немає.

У листопаді минулого року Європарламент закликав українську владу ретельно розслідувати зникнення журналіста.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування