Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова придумують, як будуть нараховувати пеню за комуналку

П'ятниця, 11 лютого 2011, 09:34

Мінрегіонбуд і ЖКГ підготувало законопроект, який встановлює санкції для недобросовісних платників комунальних послуг.

Як повідомляє прес-служба міністерства, запропоновано встановити пеню в розмірі 0,1% від суми боргу за кожен день прострочення.

У той же час, пеня не може перевищити 100% боргу.

Як відомо, пеню повинні були ввести з 1 січня, але МінЖКГ взяло відстрочку, оскільки не був затверджений порядок її нарахування.

Як повідомляє газета "Сегодня", в міністерстві кажуть, що механізм стягнення пені буде прописаний після ухвалення закону.

"Поки в законопроекті лише вказано, що пеню нараховує виконавець (за воду і тепло - це ЖЕК) або виробник (за газ і світло - постачальники цих послуг) у порядку, розробленому центральним органом виконавчої влади", - йдеться у публікації.

У той же час, зазначає видання, до Верховної Ради вже внесений законопроект, яким пропонується звільнити від пені дві категорії громадян.

"Це ті, кому не платять вчасно зарплату, пенсію, стипендію. У даному випадку це, правда, треба довести, взявши відповідну довідку з місця роботи (згідно з КЗПП роботодавець зобов'язаний її видати, в іншому випадку її можна вимагати через суд)", - йдеться у публікації.

"Крім того, звільнити від пені хочуть малозабезпечених - чий дохід не перевищує середнього прожиткового мінімуму (зараз 894 гривень)", - пише газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...