Пшонку "чіпляють" докори з Заходу

П'ятниця, 11 лютого 2011, 11:57

Генпрокурора Віктора Пшонку "чіпляють" заяви представників Європи й США про вибірковість правосуддя в Україні.

Про це сказав депутат Юрій Гримчак газеті "Комерсант-Україна", говорячи про зустріч із генпрокурором, на якій Пшонка пообіцяв низці депутатів подумати про можливість відпустити на поруки представників уряду Юлії Тимошенко, які перебувають під вартою.

"Як керівник Генпрокуратури, за яку він несе відповідальність, Віктор Пшонка виправдовує дії своїх підлеглих. Але його дуже чіпляють заяви Заходу про вибірковість правосуддя. Він нам говорив: "Ну, як це можна? Яка вибірковість?", - розповів Гримчак.

Один із депутатів сказав: "Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу генпрокурор не приймає рішення щодо цього питання. Ми домовилися, що вони його розглянуть із керівником слідчого управління і слідчим і пізніше повідомлять нам про рішення".

Для розгляду клопотання у ГПУ є 10 днів.

"Ми розсталися нормально, але подивимося, якою буде відповідь", - заявив один із депутатів, залишаючи ГПУ.

"Якщо чесно, ми так і сказали: "Вікторе Павловичу, ви маєте розуміти - як політикам, нам невигідно, щоб ви їх (екс-чиновників) випускали. Але це наші товариші, і ми хочемо, щоб вони були на свободі. Проте, коли ви їх випустите, Ганна Герман з екрану скаже: "Ми живемо в демократичній країні", - і всі будуть щасливі", - додав цей депутат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування