МЗС: Опозиція втягує європейських політиків у внутрішньополітичну боротьбу

Субота, 12 лютого 2011, 13:36

У Міністерстві закордонних справ дивуються "інтерпретаціям" представників опозиції висловлювань європейських політиків про Україну.

"Нас дивує, що такі політики, як Борис Тарасюк і Григорій Немиря останнім часом взяли на себе роль прес-секретарів і тлумачів висловлювань провідних представників ЄС", - сказав "Інтерфакс-Україна" директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

За його словами, останнім часом все частіше Немиря і Тарасюк говорять про те, що той чи інший європейський політик критикує дії керівництва Україні або курсу, яким розвивається країна.

"На нашу думку, всі європейські політики мають достатньо інструментів прямого звернення і до української влади, і, якщо необхідно, через ЗМІ до українських громадян, чим вони регулярно і користуються", - вважає представник МЗС.

За його словами, будь-які інтерпретації висловлювань європейських політиків з боку українських опозиціонерів "викликають великі сумніви в їх достовірності".

"На нашу думку, вони (інтерпретації) заслуговують на те, щоб, нарешті, європейці дали оцінку тому, що українська опозиція намагається все активніше втягувати їх у внутрішньополітичну боротьбу в нашій країні", - зазначив Волошин.

Як відомо, Немиря заявив, що спілкувався з президентом Європарламенту Єжи Бузеком і міністром закордонних справ Чехії Карелом Шварценбергом.

За словами Немирі, президент Європарламенту, зокрема, заявив, що планує і далі уважно стежити за ситуацією в Україні.

У свою чергу лідер Народного Руху України Борис Тарасюк заявив, що зустрічався з депутатами Європарламенту, і вони висловили обурення заявою президента Віктора Януковича про те, що українська опозиція "найняла" деяких європейських політиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування