Москаль розповів, хто такі "шлепери"

Понеділок, 14 лютого 2011, 07:25

Депутат НУНС Геннадій Москаль каже, що вжите президентом "шльопер" – це давнє єврейське слово.

"Оскільки я народився у Чернівцях, то це слово мені знайомо", - сказав він у коментарі Gazeta.ua.

"Шльопер – це єврей, який не успадковує традицій не пити, не курити, веде себе не як інші євреї громади. Євреїв тут сприймають як роботящих, гарних лікарів. А шльопер – виняток. Єврей, який не вдався. Російською – це разгильдяй", - сказав Москаль.

Він вважає, що помилково було б трактувати слово "шльопер" як "вагонний крадій", як інтерпретував дехто нещодавній вислів Віктора Януковича.

"Шльопер – старий єврейський вираз. Спитайте кого хочте на Буковині. Тут це часто використовують. Навіть в українських селах кажуть: "Та, це вже шльопер! Не господар. Спився та згулявся", - заявив Москаль.

Він вважає, що членів попереднього уряду не можна обзивати словом "шльопер":

"Це треба було, щоб вся Україна не їла, не пила, а члени уряду пиячили, на роботу не ходили та пісні вечорами по Києву співали. Це є натуральні шльопери", - зазначив Москаль.

"Але уряд робив усе, що міг у кризі, в яку потрапив світ. Не в тій ситуації був уряд, щоб бути шльоперами. Там кожен день шукали якісь гроші, щоб країну втримати. Коли нація на економічному та духовному підйомі, деякі частини могли б на цьому паразитувати та стати шльоперами", - додав він.

Як відомо, президент на розширеному засіданні Комітету з економічних реформ у Херсоні у п’ятницю порівняв своїх попередників зі "шлеперами".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News