Луценко: "Життя у в'язниці чесніше, ніж на волі"

Понеділок, 14 лютого 2011, 09:23

Екс-глава МВС Юрій Луценко не просив привілей під час перебування у СІЗО.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Умови утримання стандартні - камера площею 9 квадратних метрів на трьох, залізні нари. Цегляний стіл, цегляний стілець, цементна підлога. Умивальник і відхоже місце початку минулого століття. Є телевізор, кип'ятильник, електролампа", - заявив Луценко.

"Єдина прикраса - сторінка з "Дзеркала тижня" із зображенням Діда Мороза за ґратами і написом "Не питай, по кому дзвонять новорічні дзвіночки", - зазначив екс-міністр.

"Ніяких привілеїв я не просив. В армії свого часу я служив, так що особливих проблем побутового характеру не відчуваю. Звичайно, гостро відчувається відірваність від сім'ї", - розповів він.

За словами Луценка, його "рятують книги".

"Днями перечитав "Фієсту" улюбленого Хемінгуея. Там є дуже хороші рядки: "Не падай духом. Ніколи не падай духом. Секрет мого успіху. Ніколи не падаю духом. Ніколи не падаю духом на людях", - сказав екс-міністр.

"Що стосується життя у в'язниці, то вона набагато чесніше, ніж на волі. Звичайно, є тут і злодії, і хабарники, і грабіжники. Але ніхто не просторікує про наведення порядку в ім'я побудови нової країни для людей так, як це роблять нинішні мегавори , хабарники та грабіжники при владі", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи зустрічається Луценко під час прогулянок з іншими заарештованими екс-чиновниками, він заявив: "Щоденні годинні прогулянки проводяться тільки в компанії співкамерників. Так що цей час фізкультури, а не спілкування".

За словами екс-міністра, колишній заступник міністра юстиції Євген Корнійчук "міститься в камері на нашому поверсі".

"Передавав йому прочитані книги. Макаренко, з яким у мене під час служби склалися дружні стосунки, на жаль, не бачив. А перестукуватися не навчився. Шкода - він сильний, цікавий і порядна людина", - зазначив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування