Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин просуває передвиборчі гасла "регіоналів"

Вівторок, 15 лютого 2011, 14:25

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин ініціює створення робочої групи з питань удосконалення законодавства про громадянство.

Про це йдеться у листі Литвина до президента Віктора Януковича і прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Спікер стверджує, що останнім часом у окремих центральноєвропейських країнах спрощено процедуру набуття громадянства особами, які мають етнічне походження з цих країн та проживають за їх межами.

За його словами, з правової точки зору наявність подвійного громадянства в окремих етнічних групах в Україні, отриманого за національною ознакою, є порушенням вимог Конституції України.

"Водночас Законом України "Про громадянство України" прямо не заборонено набуття громадянами України громадянства інших країн та не передбачено будь-яких санкцій за це. Більше того, в ньому відсутній механізм, що дозволяв би здійснювати облік громадян України, які набули громадянство інших країн", – йдеться у листі Литвина до президента ты прем’єра.

В.Литвин нагадав, що до ВРУ було внесено низку законопроектів, спрямованих на врегулювання проблеми подвійного громадянства.

Для практичного вирішення проблеми та напрацювання відповідних законодавчих ініціатив голова ВРУ пропонує створити робочу групу з питань удосконалення законодавства про громадянство, затвердивши його відповідним президентським указом.

До складу комісії Литвин пропонує залучити представників Кабміну, ВРУ та інших державних органів, що відповідають за реалізацію державної політики у зазначеній сфері, а також науковців і провідних експертів з питань громадянства.

Нагадаємо, гасло про подвійне громадянство було одним з основних у передвиборчих кампаніях Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування