Близнюк заявив, що Макіївку підривали освічені люди

Вівторок, 15 лютого 2011, 17:22

Винним у вибухах у Макіївці пред`являть до компенсації рахунки за завдані місцевим бюджетам збитки.

Про це повідомив глава Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк, повідомляє УНІАН.

Він підтвердив, що правоохоронці затримали причетних до вибухів у Макіївці, що прогриміли 20 січня в двох місцях міста.

За словами Близнюка, стало відомо, що зловмисників було, щонайменше, двоє, і що їхній злочин не пов`язаний з діяльністю держпідприємства "Макіїввугілля".

"Мені відомо все, але вам прокоментують усе компетентні органи. Один (із затриманих) із вищою освітою, другий - із незакінченою вищою освітою... Коли буде закінчено остаточно слідство, все буде з їхніх слів ясно - навіщо вони це робили, за чиєю вказівкою вони це робили і так далі", - сказав губернатор.

При цьому він додав: "Ви починаєте вибухи пов`язувати з "Макіїввугілля", з ревізіями. Не треба пов`язувати, треба розуміти, що за цим стоять люди. Не шукайте там слідів".

Близнюк зазначив, що на заходи, пов`язані з розслідуванням фактів вибухів, їх профілактикою, їх запобіганням "жодної копійки коштів із обласного бюджету або якогось іншого бюджету витрачено не було", але підкреслив, що місцеві бюджети все ж таки зазнали збитків.

"Місцевий бюджет міста Макіївки і бюджети міст і районів, і у тому числі області, коли приймалися рішення про додаткову охорону фільтрувальних станцій та інших об`єктів зазнали збитків. Це були наші прямі збитки. Рахувати їх і пред`являти цим товаришам (підозрюваним), ну, напевно, ми будемо", - зазначив губернатор.

Як відомо, у вівторок прокурор Донецької області Володимир Гальцов підтвердив факт затримання осіб, причетних до вибухів у Макіївці 20 січня 2011 року.

Прокурор заявив, що особи, причетні до здійснення вибухів, встановлені.

"На допитах підозрювані визнали свою причетність до вибухів біля будівлі "Макіїввугілля" і магазину "Голден плаза". Злочин розкрито", - сказав прокурор.

У прокуратурі нагадали, що за фактом вибухів у Макіївці було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 258 Кримінального кодексу України – "Терористичний акт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...