Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омбудсману не вдалося звільнити екс-міністра з-під варти

Вівторок, 15 лютого 2011, 17:39

Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Ніні Карпачовій не вдалося добитися скасування арешту екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчуку.

Про це повідомили у прес-службі Омбудсмана, передає УНІАН.

У Карпачової розповіли, що під час моніторингу стану додержання прав людини у Київському слідчому ізоляторі до Омбудсмана на особистому прийомі звернувся Філіпчук щодо зміни йому запобіжного заходу.

Уповноважений парламенту з прав людини відкрила провадження у цій справі, яким встановлено, що Генпрокуратурою стосовно Філіпчука порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу.

17 грудня 2010 року Печерським райсудом Києва йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

9 лютого 2011 року термін тримання під вартою цей суд продовжив до 4-х місяців.

Омбудсман серед іншого вказує на стан здоров’я 60-річного Філіпчука, який суттєво погіршився у СІЗО.

Зокрема, Карпачова добилася переведення Філіпчука в іншу камеру слідчого ізолятора, адже у попередній п’ять інших ув’язнених постійно задимлювали простір через куріння сигарет.

"Філіпчук одружений, виховує чотирьох синів, має постійне місце проживання, до кримінальної відповідальності не притягувався, користується високим авторитетом у суспільстві. Від слідства не переховувався", - зазначає Омбудсман.

Водночас у вівторок на звернення Карпачової щодо заміни запобіжного заходу Філіпчуку Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні апеляційної скарги.

"Карпачова вважає, що суд формально поставився до матеріалів апеляції. Її провадження у цій справі триває", - повідомляє прес-служба Омбудсмана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...