Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вже бачить регіони самодостатніми

Вівторок, 15 лютого 2011, 17:58

У ході адміністративної реформи передбачається досягти децентралізації влади, що дозволить гармонізувати відносини між центром і регіонами.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час брифінгу за підсумками розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Ми почали реформи, спрямовані на те, щоб гармонізувати відносини центру і регіонів, ліквідувати дублювання функцій і зробити систему більш ефективною. У першу чергу мається на увазі ефективне використання ресурсів, які є в державі, можливість ініціативи регіонів у підготовці регіональних програм", - зазначив він.

Янукович заявив, що децентралізація влади поступово буде переміщати баланс між регіонами і центром ближче до регіонів, де надаються послуги населенню.

"Це цілком буде відповідати тій тезі, що Україна - це держава регіонів, які повинні бути самодостатніми і повинні використовувати всі можливості, які дала нам природа", - підкреслив президент.

Раніше прем'єр Микола Азаров заявив, що адмінреформа передбачає скорочення кількості чиновників на місцевому рівні в два рази.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування