Азаров не підтримав критичну заяву Європи про Лукашенко

Вівторок, 15 лютого 2011, 18:07

Україна не підписала заяву країн "Вишеградської четвірки" (Угорщина, Польща, Словаччина і Чехія), Німеччини та Австрії про порушення прав людини і демократичних свобод у Білорусі.

Про це він розповів прем'єр Микола Азаров у Братиславі, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Такі документи відпрацьовуються не за 5 хвилин. Україна отримала текст цієї угоди сьогодні вранці. Такі документи, взагалі кажучи, проходять певні процедури розгляду", - заявив Азаров.

"Є порядок розгляду таких заяв, коли країна підписується під такою-то заявою. Тож, будемо говорити, в даній ситуації суто процедурні моменти зіграли свою роль", - уточнив він.

При цьому Азаров додав, що Україна, з огляду на сформовані у неї з Білоруссю хороші відносини, може вплинути на ситуацію з правами людини в цій країні іншими методами.

"Білорусь, по-перше, для нас країна, з якою у нас всі кордони відкриті, існує договір про вільну торгівлю, ми найближчі сусіди, і те, що відбувається в Білорусі, не може нас не турбувати", - зазначив він.

"Цю стурбованість, з огляду на оцінки, які зараз висловлюються європейськими країнами, у нас є можливість донести до керівництва Білорусі іншими методами, іншими способами, що ми, до речі сказати, і робимо", - заявив Азаров.

Прем'єр зазначив, що таку позицію він висловив в ході засідання саміту "Вишеградської четвірки", Німеччини, Австрії та України і вона була сприйнята з розумінням.

За його словами, Україна вважає, що діалог зможе принести більше користі, ніж підписаний документ, який українська сторона не мала можливості детально вивчити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування