Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ кажуть, що слідчий сам вирішив звільнити Корнійчука

Середа, 16 лютого 2011, 07:59

У Генпрокуратурі стверджують, що рішення про зміну Євгену Корнійчуку запобіжного заходу приймалося слідчим самостійно.

Про це сказав газеті "Комерсант-Україна" керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко, коментуючи те, що Корнійчука випустили з СІЗО, взявши з нього підписку про невиїзд.

"Слідчий, як процесуально незалежна фігура, ухвалив таке рішення - він має на це процесуальне право. Якщо вважає, що немає необхідності утримувати людину під арештом, він може змінити запобіжний захід", - сказав Бойченко.

"Було завершено ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, її передають до суду, тому тепер він (Корнійчук) жодним чином не зможе вплинути на хід досудового слідства", - додав керівник прес-служби ГПУ.

Між тим, у опозиції вважають, що звільнення Корнійчука, який є зятем голови Верховного Суду Василя Онопенка, а також закриття кримінальної справи проти доньки голови ВСУ Ірини Онопенко, - наслідок домовленостей між головою ВСУ й президентом.

"Можна говорити про успішний пошук компромісу між президентом і головою Верховного суду. Умовно кажучи, вони підписали меморандум про співпрацю", - заявив газеті перший заступник глави комітету Верховної Ради з питань правосуддя Юрій Кармазін (НУНС).

Заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв також не виключив, що ці події зв'язані.

У Партії регіонів коментувати зв'язок між діями ГПУ й зустріччю голови Верховного Суду з президентом відмовилися, однак і не спростували такої можливості.

"Онопенко з президентом зустрічалися віч-на-віч, тому ніхто, крім них двох, не знає, про що йшлося", - сказав голова комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов (Партія регіонів).

"Як юрист, я вважаю, що він (Корнвйчук) не настільки небезпечний злочинець, щоб тримати його в слідчому ізоляторі", - додав він

Як відомо, колишній перший заступник міністра юстиції, зять Василя Онопенка Євген Корнійчук був затриманий у грудні 2010 року. Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, Апеляційний суд Києва підтвердив це рішення.

Одним із основних аргументів при ухваленні такого рішення була наявність у Корнійчука "розгалужених зв'язків у системі правоохоронних органів і судовій системі, які дадуть можливість впливати на свідків у справі".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування