Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вимагає або випустити екс-чиновників, або звільнити слідчих

Четвер, 17 лютого 2011, 10:55

Фракція БЮТ вимагає від президента Віктор Янукович звільнити з-під варти представників опозиційних сил та членів уряду Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у заяві фракції, повідомляє її прес-служба.

БЮТ нагадав, що більше 100 народних депутатів звернулись до генпрокурора та глави СБУ з клопотанням про звільнення з-під варти представників опозиції та екс-урядовців.

"Ані формально, ані відповідно до законодавства України немає жодних підстав утримувати представників опозиції у слідчих ізоляторах", - зазначається у заяві.

"Ми переконані, якщо кримінальні справи проти представників опозиції були відкриті за ініціативою слідчих ГПУ та СБУ, то ми звертаємось до президента з вимогою припинити правове свавілля у цих органах і звільнити тих, хто сьогодні незаконно перебуває під вартою", - наголосили у БЮТ.

"Це останній іспит для президента Януковича. Якщо дійсно він готовий утверджувати в українському суспільстві демократичні цінності, укріплювати принципи верховенства права, то опозиціонери повинні бути негайно звільнені", - зазначається у заяві.

"Якщо ж арешт і незаконне утримання ні в чому не винуватих громадян проводились виключно за ініціативою слідчих, то ми вимагаємо їх негайного усунення від виконання своїх обов’язків і притягнення до відповідальності за незаконні дії", - заявили у БЮТ.

Також фракція вимагає "припинити правовий нігілізм в судах, котрі всупереч букві закону неодноразово продовжували термін ув’язнення невинуватим людям, зокрема тим, хто потребував серйозної медичної допомоги".

"Заяви Лавриновича, що влада "немає на меті обов’язково покарати чиновників уряду Тимошенко" є спробою оправдати злочинні дії режиму Януковича", - вважають у БЮТ.

"Міністр юстиції визнав: представники опозиції перебувають під арештом абсолютно безпідставно і фактично є політичними в’язнями", - зазначається у заяві.

"Вони не здійснювали жодної кримінальної діяльності, а дії слідчих Генпрокуратури та СБУ по відношенню до них – це політична розправа за прямими вказівками президента, яка немає нічого спільного з розкриттям злочинів і боротьбою з корупцією", - наголосили у фракції

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...