Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівець: vip-чиновників хочуть "відмазати" від корупції

Четвер, 17 лютого 2011, 11:56

У БЮТ вважають, що завдяки змінам до закону про Кабмін деякі чиновники можуть уникнути відповідальності за корупційні дії.

Про це заявив БЮТівець Сергій Міщенко у четвер, коментуючи відповідний законопроект.

За його словами в документі передбачено введення "політичних" посад для перших заступників та заступників міністрів.

"В законі прямо написано, що перший заступник та заступник міністра не є державними службовцями, а є політичними фігурами, тобто на них не розповсюджується закон про державну службу і трудове законодавство", - сказав він.

"Тобто неможливо буде їх притягувати по корупційних правопорушенням, ці посади просто зразу вивели з-під корупції", - зазначив Міщенко.

Крім того, на переконання БЮТівця, президент Віктор Янукович стає "фактично главою виконавчої влади", отримуючи додаткові повноваження в частині призначення перших заступників та заступників міністрів.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов наголосив, що змінами до закону про Кабмін законодавство лише адаптується до чинної Конституції.

"Ми повернулися до президентсько-парламентської республіки і сьогодні просто відповідно до цієї Конституції законодавчі акти приводяться до норми. У деяких журналістів виникають питання щодо до того, що нібито є якісь надприродні повноваження. Це не відповідає дійсності", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування