Безсмертний спростовує інформацію, що ходив на коронацію Лукашенка

Четвер, 17 лютого 2011, 12:39

Посол України в Білорусі Роман Безсмертний спростовує інформацію про те він представляв Україну під час інавгурації президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це Безсмертний розповів в інтерв'ю газеті День, відповідаючи на питання, чи хотів він йти на інавгурацію Лукашенка.

"Я вчинив так, як мав зробити і громадянин Безсмертний, і посол України. Я туди не пішов", - заявив він.

Водночас він ніяк не відповів на репліку про те, що українські ЗМІ повідомили про те, що Україна була представлена послом Безсмертним.

"Позиція України абсолютно чітка. Україна не може підтримати і ніколи не підтримає тих кроків, які були зроблені по відношенню до білоруської опозиції, а також громадян України 19 грудня 2010 року", - зазначив він.

"Це виходить за межі європейських, християнських, українських цінностей. Немає таких інтересів — економічних, фінансових, майнових, банківських, які можна проміняти на права людини. Немає такої ціни", - додав він.

Безсмертний також додав, що він особисто не зміг би жити в таких умовах, як білоруси.

"Що таке вибори по-білоруськи? Це вибори без зовнішньої реклами, без будь-яких (великих чи малих) зібрань людей; це вибори, коли на всіх каналах лише одна людина", - сказав він.

"А потім мені відкрили таємницю: виявляється, що настільки відкритих виборів у Білорусі, як у 2010 році, ще не було", - додав Безсмертний.

"Не даю нікому оцінку — білоруси повинні жити своїм життям, українці — своїм. Але можу сказати: я не зміг би жити в таких умовах. Або зробив би все, щоб побороти таку ситуацію, або ця держава поборола б мене. В Україні я робив усе, щоб у нас таких виборів більше ніколи не було", - підкреслив посол.

Як відомо, дипломати країн ЄС бойкотували інавгурацію Лукашенка на знак протесту проти непрозорих виборів та недемократичного розгону акцій опозиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування