Могильов щось наплутав про заміну посвідчень водія для виїзду закордон?

Четвер, 17 лютого 2011, 18:14

У Віденській конвенції не міститься вимоги зміни національного посвідчення водія для тих, хто подорожуватиме після 29 березня 2011 року.

Офіційний переклад нової редакції Віденської конвенції російською мовою зі змінами, які набувають чинності після 29 березня 2011 року, розміщений на сайті одного з підрозділів ООН.

У новій редакції статті 43 Віденської конвенції зазначається, що "національні водійські посвідчення, видані… до закінчення цього періоду (тобто до 29 березня 2011 року), визнаються протягом терміну їх дії".

Як відомо, зараз громадяни України виїжджають закордон за національним посвідченням водія, термін дії яких необмежений.

Водночас, у новій редакції Віденської конвенції сказано, що до 29 березня 2011 року держави мають почати видавати права, в яких вказаний термін закінчення їх дії.

Раніше міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що ті, хто виїжджатимуть закордон після 29 березня 2011 року, повинні мати права нового зразка, на яких має бути вказаний термін закінчення їх дії.

Могильов стверджував, що ті хто бажають виїхати закордон після 29 березня 2011 року, повинні поміняти свої права.

"Обов`язкової зміни посвідчень у нашій країні ми проводити не будемо однозначно. Але тим, хто хоче виїжджати за кордон, їх треба буде міняти", - сказав Могильов.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News