В "Тризубі" кажуть, що членів організації катували в міліції і СБУ

Четвер, 17 лютого 2011, 20:29

Оприлюднена Генпрокуратурою та підтверджена затриманими "тризубівцями" інформація по відсутність тортур, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у заяві Центрального проводу ВО "Тризуб", повідомляє УНІАН.

Як зазначається в заяві, через адвокатів затриманих "тризубівців" Пилипа Тарана, Василя Лабайчука, Анатолія Онуфрійчука Центральному проводу надійшла інформація про факти фізичного знущання над затриманими.

У Центральному проводі також зазначили, що у своєму розпорядження мають письмові свідчення Лабайчука та Онуфрійчука, копії яких розміщені на офіційному сайті "Тризубу".

Як зазначили у Центральному проводі "Тризубу", у письмових свідченнях було чітко вказано, що вони піддавалися фізичному знущанню під час перебування у Запорізьких обласних управліннях СБУ та МВС майже місяць тому (Генпрокуратура заявила про дотримання прав затриманих під час їх перебування у СІЗО).

"Ми не можемо стверджувати, що членів і прихильників нашої організації до вчорашніх заяв спонукали об`єктивні обставини, як то чергові погрози запорізьких "правоохоронців" або будь-які інші фактори. Але що б там не було, ми з розумінням ставимося до дій наших побратимів", - говориться у заяві Центрального проводу.

"Переконані, що об`єктивну інформацію про арешти та ув`язнення членів ВО "Тризуб" весь український народ та міжнародна спільнота зможуть дізнатися після звільнення наших побратимів з місць позбавлення волі", - зазначається у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування