Убивство екс-свата Віктора Ющенка майже розслідуване

П'ятниця, 18 лютого 2011, 08:41

Справа про вбивство колишнього свата екс-президента Віктора Ющенка - Ігоря Гончара - майже розслідувана Деснянським рай управлінням міліції Києва.

Як пише газета "Сегодня", у ньому обвинувачується друг покійного Дмитро Л.

Втім, на березень ще призначена судово-психіатрична експертиза, яка визначить, чи арештований осудний.

25 грудня 2010 року в міліцію прийшло повідомлення від лікаря "швидкої", що в трикімнатній квартирі на проспекті Маяковського знайдено труп господаря, 60-річного Ігоря Гончара з ножовою раною на шиї й побитим обличчя.

"Швидку" викликав 22-річний Ігор Л. - син обвинувачуваного в убивстві. Нібито покійний, друг батька, раніше просив його приїхати на машині, щоб поїздити у справах. Він прибув і побачив, що двері в квартиру не замкнені. Зайшов - і виявив там труп.

Міліція знайшла на кухні, де й лежало обличчям у калюжі крові тіло Гончара, пару порожніх пляшок з-під горілки, пивні пляшки, на столі - прилади на двох. І закривавлені ніж, чиїсь штани, взуття й ключі від квартири.

Дружина загиблого Ірина й донька Олена розповіли слідчим, що останні пару тижнів доглядали за дитиною брата Олени - Михайла (колишнього чоловіка Віталіни Ющенко й батька онуки екс-президента Ярини-Домініки). Ігор Гончар регулярно приїжджав до них. Був там нібито й напередодні своєї загибелі, сказав, що збирається на полювання з приятелем - 50-річним Дмитром Л., який живе неподалік. Так і вийшли на вбивцю.

Дмитра Л. затримали й незабаром він дав зізнався у злочині (тим більше що штани, взуття й ключі, залишені на місці злочини, належали йому).

За версією обвинувачуваного, у ході пиятики виникла дискусія про те, як правильно жити. Гончар нібито докоряв Дмитру, що той живе не так, на що Дмитро Л. заявив, що, Гончар - хабарник і не може повчати.

Гончар став бити приятеля, і той, відбиваючись, схопив ніж і вдарив Ігоря в шию.

Потім напівголий (одяг був весь у крові) вискочив на вулицю і викликав сина з машиною.

Гончар раніше був директором департаменту з контролю за виробництвом і оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПАУ. У серпні 2008-го його упіймали на хабарі - $20 тисяч за отримання ліцензії на продаж спиртного. Під час обшуку в будинку Гончара виявили ще 400 тисяч доларів, походження яких він пояснити не зміг. Справу за хабар до смерті Гончара не закрили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування