Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На стадіоні Ярославського розкопали мільйонні порушення

П'ятниця, 18 лютого 2011, 13:00

Колегія Рахункової палати заявляє про порушення законодавства при реконструкції Харківського стадіону "Металіст" до Євро-2012.

За інформацією прес-служби відомства, Рахункова палата провела аудит використання коштів держбюджету, виділених на реконструкцію стадіону, згідно з Державною цільовою програмою підготовки та проведення Євро-2012.

"За результатами перевірки колегія зробила висновок, що Кабмін і обласне керівництво у 2008-2010 роках не забезпечили системного підходу до організації реконструкції стадіону", – йдеться у повідомленні.

"У результаті терміни завершення робіт, встановлені урядом, були двічі зірвані, більше того, створені передумови для реалізації інтересів приватних структур за рахунок державних коштів", – зазначає прес-служба.

Згідно с висновком Рахункової палати, "у ході реконструкції внаслідок недотримання державних будівельних норм використано з порушенням законодавства коштів на суму 60,5 мільйона гривень".

Крім того, зазначається у повідомленні, у ході реконструкції за рішеннями Харківської облради відчужено низку окремих будівель та об'єктів незавершеного будівництва спорткомплексу, що знаходились у комунальній власності.

"Таке відчуження створило умови, за яких залишена в комунальній власності частина спорткомплексу не зможе повноцінно функціонувати як цілісний спортивний об'єкт. Нині комп'ютерні системи і табло стадіону, а також 55,3%. підтрибунних приміщень належать приватним комерційним структурам", – стверджують у Рахунковій палаті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування