Москаль закликає ігнорувати Могильова, бо нові права не потрібні

П'ятниця, 18 лютого 2011, 14:20

Депутат Геннадій Москаль заявляє, що ніяких передумов для термінової зміни посвідчень ні в українському, ні в міжнародному законодавстві немає.

Він розповів, що зв’язався з прикордониками Румунії і Угорщини, які надали роз’яснення, які ж документи є першочерговими для перетину кордону з ЄС, передає прес-служба депутата.

"Прикордонники не вимагають у особи посвідчення водія, основне, що повинна пред’явити особа, яка перетинає кордон ЄС, це технічний паспорт на автомобіль та страховий поліс, який більш відомий в народі, як "Зелена картка", - розповів він.

За словами Москаля, територіальні органи поліції обох країн пояснили, що посвідчення водія вимагається тільки в разі скоєння адміністративного чи кримінального порушення.

Москаль також наголосив, що Міжнародна конвенція про дорожній рух не містить норм про обов’язкову заміну прав громадян, що будуть перетинати держкордон після 29 березня 2010 року.

Згідно п.3 ст.41 Конвенції про дорожній рух визначено, що "національним законодавством може бути обмежено строк дії національного водійського посвідчення", але українське законодавство не обмежує строк дії посвідчення виданого в Україні.

Він також зазначив, що згідно зі статтею 43 конвенції, ті посвідчення водія, які були отримані до 29 березня 2010 року, визнаються протягом терміну їх дій.

Оскільки українські національні водійські посвідчення не передбачають кінцевого терміну, а є безстроковими, вони визнаються всіма державами, які приєдналися до Конвенції.

Москаль закликав українських водіїв не звертати уваги на заяви Анатолія Могильова про необхідність заміни водійських прав.

"Не може вся країна бути заручником кількох людей, яким треба терміново, до відставки, відмити державний мільярд", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування