Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Профспілки попереджають про масові протести через пенсійну реформу

П'ятниця, 18 лютого 2011, 15:49

Федерація профспілок може розпочати акції протесту проти пенсійної реформи.

Про це йдеться у зверненні Федерації профспілок України до Кабміну.

"ФПУ провела громадське обговорення в регіонах за участю профспілкових, ветеранських, жіночих та інших організацій, представників трудових колективів", - зазначається у зверненні.

"Учасники слухань дали різко негативну оцінку проекту, особливо пропозиціям щодо підвищення пенсійного віку жінкам, збільшення на 10 років нормативного стажу для призначення пенсій", – заявили у ФПУ.

"Профспілки зажадали від уряду відкликати законопроект з парламенту і доопрацювати разом із соціальними партнерами. Майже у всіх регіонах учасники вимагали негайних масових протестних акцій у Києві та областях", – йдеться у зверненні.

Федерація профспілок закликає Кабмін "відкликати проект закону з Верховної Ради та організувати підготовку збалансованої пенсійної реформи разом з професійними спілками та роботодавцями".

"У разі ігнорування урядом думки переважної більшості українського суспільства Федерація профспілок буде змушена розпочати масові акції протесту в усіх регіонах України на захист пенсійних прав громадян", - йдеться у зверненні.

Як відомо, Федерацію профспілок очолює депутат від Партії регіонів Василь Хара.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування