Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович доручив евакуювати українців з Лівії

Вівторок, 22 лютого 2011, 11:32

Президент Віктор Янукович доручив провести операцію з евакуації українців з Лівії.

Про це сказано у повідомленні Міноборони.

У зв’язку з дестабілізацією суспільно-політичної ситуації в Лівії Янукович дав доручення міністру оборони Михайлу Єжелю спільно з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком організувати і провести операцію з евакуації громадян України з території Лівії.

За даними Міноборони, у Генштабі Збройних Сил України "у терміновому порядку було розроблено план евакуації та створено оперативну групу".

"Для проведення операції з евакуації громадян України з території Лівії підготовлено військово-транспортний літак Іл-76МД зі складу 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, що дислокується на Запоріжжі", - сказано у повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що до складу екіпажу літака призначено "найдосвідченіших вітчизняних льотчиків на чолі з командиром корабля льотчиком 1-го класу підполковником Володимиром Бухальським".

"На даний час Іл-76МД здійснив переліт з місця постійного базування до військового майданчика аеропорту "Бориспіль", дозаправився пальним, екіпаж пройшов митні процедури і перебуває у готовності до вильоту у Лівію", - повідомляють у Міноборони.

Дипломатичними каналами проводиться узгодження аеродрому посадки Іл-76МД на території Лівії для проведення безпечної евакуації громадян України.

Українська правда

      

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування