Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Міноборони заявляють, що в Лівії українських пілотів немає

Вівторок, 22 лютого 2011, 11:55

Українських військовослужбовців у Лівії немає, тому вони не могли брати участь в обстрілі демонстрантів у цій країні.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

"У Лівії жодного військовослужбовця Збройних сил України немає", - заявили в Міноборони у вівторок.

Таким чином, за словами співрозмовника агентства, виключено, що українські пілоти могли брати участь в обстрілі лівійських демонстрантів. Водночас видання додало, що інформація джерела не перевірялася.

Водночас експерт Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак розповів "Українській правді", що Міноборони не може контролювати українських військових, які звільнились з лав Збройних сил України.

"Я не можу точно сказати, є там контрактники, чи немає… але "немає жодного українця" і "немає жодного військовослужбовця" – це різні речі", - сказав він.

"Немає представника збройних сил – це означає, що немає військовослужбовця, якого уповноважило військове відомство перебувати там з якоюсь метою. А те, що там немає жодного українця – це зовсім інше. Це потребує перевірки. Це те питання, на яке я не можу відповісти", - зазначив Бадрак.

"Але теоретично ми знаємо, що українці в різні часи в приватному порядку намагалися брати участь в різних військових конфліктах. Це теж наводить на думку, що ми не можемо з точністю стверджувати, що там жодного українця не було", - додав він.

В Україні військовослужбовцям брати участь у будь-яких конфліктах третіх країн без відповідного рішення України, тобто бути "найманцем, заборонено".

Раніше американське розвідувально-аналітичне видання STRATFOR повідомило, що "українці пілотували лівійські МіГ, обстрілюючи протестантів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування