У міліцейських вишах уріжуть держзамовлення

Вівторок, 22 лютого 2011, 14:26

Міністерство внутрішніх справ пропонує у 2,5 рази скоротити обсяги держзамовлення на підготовку фахівців у навчальних закладах відомства.

Про це начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС України Юрій Казанський повідомив на брифінгу.

За його словами, відповідні пропозиції МВС підготувало на розгляд Кабміну.

Зокрема, як зазначив Казанський, пропонується за держзамовленням набирати на навчання у навчальних закладах МВС 1 тисячу 225 осіб, а не 3,5 тисячі, як раніше.

За словами начальника департаменту, практика останніх років показала, що підготовка фахівців у навчальних закладах МВС за напрямом "правознавство" не забезпечує набуття курсантами достатніх професійних навичок, необхідних для якісного виконання завдань з охорони громадського порядку і протидії злочинності.

У зв’язку з цим МВС спільно з Міносвіти підготувало проект постанови уряду про доповнення переліку напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, більш адаптованим до завдань міліції напрямом підготовки "правоохоронна діяльність".

На даний час робоча група у складі фахівців вищих навчальних закладів МВС розробляє відповідні цільові освітньо-професійні програми, в яких буде передбачена спеціалізація за напрямами діяльності у МВС, йдеться у повідомленні.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...