Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС просить лівійців допомогти з евакуацією українців

Середа, 23 лютого 2011, 07:25

Міністерство закордонних справ України закликає лівійську владу вживати всіх можливих заходів для забезпечення безпеки українців та інших іноземних громадян у Лівії.

Як заявляє МЗС, в Україні з глибоким занепокоєнням сприймають повідомлення про ескалацію напруги в Лівії.

"Закликаємо лівійську владу вживати всіх можливих заходів для забезпечення безпеки українських та всіх інших іноземних громадян, які наразі знаходяться у Лівії, всебічно сприяти всім, хто висловив бажання, з огляду на останній розвиток подій, терміново повернутись на Батьківщину", - сказано в заяві.

"Звертаємося з наполегливим проханням до лівійської сторони надати всілякого сприяння евакуації українських громадян з території Джамагирії та забезпечити належний захист наших співвітчизників, які там ще залишаються", - наголошується в ній.

МЗС України також закликає сторони конфлікту в Лівії "виявити стриманість, припинити насильство задля уникнення нових жертв, унеможливлення подальшої дестабілізації внутрішнього становища, вироблення взаємоприйнятних шляхів врегулювання існуючих політичних та соціально-економічних проблем".

"Сподіваємось, що толерантність, виваженість, політична мудрість та готовність до компромісу візьмуть гору, і що спокій та злагода повернуться у міста дружньої нам Лівії", - сказано в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування