Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українській бібліотеці в Москві стало краще

Середа, 23 лютого 2011, 18:24

Бібліотека української літератури в Москві заявляє про нормальний режим своєї роботи і поповнює фонди.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву прес-служби бібліотеки.

"У Бібліотеці української літератури з подивом сприйняті коментарі від імені Об'єднання українців у Росії за результатами виступу міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка у Верховній Раді щодо діяльності нашої установи", - йдеться в заяві.

У документі наголошується, що бібліотека працює в нормальному режимі, проводить культурно-просвітницькі заходи, їй повернено читацькі формуляри, відновлюється функціонування комп'ютерної мережі.

"Зросла кількість відвідувачів, і взагалі зріс загальний інтерес до нашої діяльності", - додали у прес-службі.

"Крім того, останнім часом суттєво поповнилися книжкові фонди бібліотеки, зокрема за рахунок добірки книг від президента України Віктора Януковича, Міністерства культури України, народних депутатів, різних українських організацій", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 18 грудня 2010 Московська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом розповсюдження літератури, що містить ознаки національної ненависті, щодо невідомих, які у 2008-2010 роках на території бібліотеки поширювали друковані видання.

20 лютого 2011 Об'єднання українців у Росії заявило, що твердження міністра закордонних справ України про те, що Бібліотека української літератури в Москві працює у нормальному режимі, не відповідає дійсності.

За інформацією організації, у бібліотеці вилучено сервер, вінчестери комп'ютерів, книги, періодика, не працює бібліотечний сайт, тривають допити міліцією, зірваний процес отримання читачами видань України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...