Герман помилилася. У Європі Януковичу довелося б їздити як простому смертному

Четвер, 24 лютого 2011, 14:39

У країнах Європи не перекривають дороги для проїзду глави держави.

Таку відповідь отримала "Українська правда" від 5 посольств європейських країн.

Редакція звернулась до посольств Німеччини, Франції, Швеції, Чехії та Великобританії після того, як Ганна Герман заявила, що при перекритті вулиць для проїзду президента Януковича влада користується міжнародною практикою.

"Такої практики, як перекриття руху транспорту в Лондоні для здійснення пересування кортежу прем'єр-міністра в звичайному робочому режимі, не існує", - повідомили в посольстві Великої Британії.

"При звичайному пересуванні автомобіля президента або прем’єр-міністра Чеської Республіки та автомобіля охорони, який, як правило, супроводжує цих осіб, вулиці у Празі не перекриваються. Автомобілі вищих осіб держави рухаються в нормальному дорожньому потоці, і якщо необхідно швидко дістатися на певне місце, застосовують звукові та візуальні сигнали...", - відповіли у посольстві Чехії.

У посольстві Франції повідомили, що замість практики суцільного перекриття вулиць поліція вживає заходів "відповідно до  її оцінки рівня  загрози  та обраного маршруту".

"Я маю честь повідомити, що в Стокгольмі не здійснюється перекриття вулиць при пересуваннях в робочому режимі прем'єр-міністра або його величності Короля Швеції", - ідеться у листі за підписом заступника посла Мортена Енберга.
 
Відповідь з посольства ФРН також суперечила запевненням Банкової про використання ними європейського досвіду у блокуванні руху.

"Повідомляємо, що перекриття вулиць у Німеччині для пересування політиків здійснюється виключно у випадках пересування колон авто з іноземними державними гостями високого рівня", - ідеться у листі посольства ФРН в Україні за підписом першого секретаря Тані Байєр.

Українська правда
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування