"Влада реалізує новий сценарій зміщення Онопенка" - Соболєв

П'ятниця, 25 лютого 2011, 15:10

БЮТівець Сергій Соболєв заявляє, що влада почала реалізувати новий "сценарій" зміщення Василя Онопенка з посади голови Верховного Суду.

"Як мені стало відомо, розроблено і розпочато реалізацію нового сценарію зміщення з посади голови Верховного Суду України Василя Онопенка", - заявив він, повідомляє прес-служба політика.

"Це робиться з метою встановлення тотального контролю над Верховним Судом України, який сьогодні фактично єдиний серед судових органів нашої держави залишається непідконтрольний політичній владі", - стверджує Соболєв.

За його словами, цей сценарій "розроблено за межами Верховного Суду, але передбачає залучення до нього суддів цього суду".

"Він полягає у "висловленні недовіри" голові ВСУ суддями цього суду на Пленумі. Тобто, якщо раніше цього домагалися через дії Генеральної прокуратури та іншої дискредитації Онопенка, то цей раз це прагнуть зробити "руками" суддів ВСУ", - заявляє Соболєв.

"Сценарій реалізується на основі статті 43 закону "Про судоустрій та статус судів". Фактично це – іменна стаття, яка була написана спеціально під те, щоб позбавити посади голови ВСУ Онопенка", - стверджує він.

За словами Соболєва, автори судової реформи заради цього "зменшили кількість суддів, необхідних для скликання спеціального Пленуму і для ухвалення рішення (з двох третин – до простої більшості складу Пленуму), передбачили можливість звільнення голови ВСУ навіть без його участі і його пояснень".

Депутат каже, що суддів ВСУ "стимулюють" до потрібного рішення законопроектом №7447, який передбачає, з одного боку, повернення певних повноважень ВСУ, з іншого – "проведення неконституційної примусової переатестації суддів ВСУ з метою їх "селекції" і залишення у складі ВСУ тільки "лояльних" нинішній владі суддів".

"Режисура сценарію по відставці Онопенка здійснюється ззовні з організацією предметної і цілеспрямованої "обробки" суддів ВСУ. "Рекрутуються" усі можливості, вишукуються різні аргументи, даються все можливі обіцянки для переконання у необхідності прийняття потрібного для режисерів рішення", - заявляє Соболєв.

При цьому він вважає, що "ніякого "кастингу" суддів ВСУ, яким в останні місяці їх лякають, насправді не буде: якби його реально планували, то ніякого Пленуму з "висловленням недовіри" голові ВСУ проводити не було б необхідності".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...