Росія хоче отримати "Україну" задарма

Неділя, 27 лютого 2011, 12:34

Українські Військово-морські сили можуть провести спільний збір-похід з кораблями Чорноморського флоту Росії.

Про це заявив міністр оборони України Михайло Єжель в неділю журналістам в Оренбурзі (Росія).

"Ми поки це питання не проговорювали, але думаю не можна виключати проведення подібних спільних заходів", - сказав він

Спільний збір-похід кораблів, зазначив Єжель, полегшує вирішення завдань для українського і російського флотів, насамперед у засобах забезпечення.

"Ми можемо допомагати один одному закривати райони і проводити інші дії, які можуть бути елементами підготовки до великих навчань типу "Фарватер миру" (двосторонні російсько-українські маневри військово-морських сил)", - сказав Єжель.
 
У свою чергу міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, який супроводжує українського колегу, зазначив, що "з нашого боку є пропозиція провести спільні військові навчання з Україною в будь-якому форматі: на землі, в повітрі, на морі".

Також Єжель заявив, що науково-дослідний навчально-тренувальний комплекс авіації, який знаходиться в Криму, готовий здійснювати підготовку льотчиків військово-морської авіації Росії.

"Минулий рік показав, що російська сторона використовує НДНТКА в повному обсязі", - заявив український міністр.

Крім того, міністр оборони РФ Сердюков зазначив, що рішення про можливу купівлю Росією ракетного крейсера "Україна", який будується на верфях у Миколаєві, поки не прийнято.

"Ми чекаємо від української сторони прийнятних пропозицій", - сказав він.

Зі свого боку, міністр оборони України висловив думку, що "в результаті питання буде вирішено". "У мене не підніметься рука, щоб різати цей корабель, готовність якого становить 95%", - підкреслив Єжель.

При цьому він зазначив: "Як це питання буде вирішуватися - це питання подальших переговорів". "Я думаю, що Анатолію Едуардовичу (Сердюкову) хочеться мати ще один такий корабель у складі Військово-морського флоту Росії", - додав Єжель.

У свою чергу Сердюков заявив: "Так, але тільки безкоштовно".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування